Övergång till förskoleklass

De blivande skolbarnen på förskolan samarbetar sin sista termin genom en gemensam aktivitet varje vecka. Dessa aktiviteter ser olika ut från år till år, beroende på barngruppens sammansättning. Exempel på aktiviteter vi haft med ”skolbarnsgruppen” är idrott i sporthallen och naturtema i skogen.

Vi följer kommunens riktlinjer vid övergången, vilket innebär att barnen under sista terminen i förskolan gör två besök i förskoleklassen. Ett tillsammans med föräldrarna och ett tillsammans med pedagog från förskolan. Barnen får bekanta sig med skolans lokaler och äta en måltid i skolmatsalen.

• Senast uppdaterad 23 okt 2014